Sondajul Sociopol arată că cei mai mulţi români, 73%, prezintă o percepţie generală pesimistă: consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Doar 14% sunt optimişti şi consideră că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună. 
Mai mult de jumătate dintre respondenți(60%) consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită din cauza situaţiei politice din ţară şi a scandalului politic cronicizat, iar 2% consideră că direcția greșită spre care se îndreaptă România este din cauza situației economice din țară. 
Totodată, doar 7% consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună datorită situației economice din țară și tot mai puțini oameni au încredere în clasa politică: doar 3% mai consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună datorită situației politice.

Sondajul a fost realizat de Sociopol pe un eşantion de 1005 persoane, în perioada 7-20 august 2018. Sondajul a fost efectuat prin interviuri telefonice, iar eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95% este de +/- 3,3%. 

Sursa: Sociopol