Probleme mari pentru o fabrică din România cu peste 200 de angajați. Fabrica de pantaloni RHM Pants din judeţul Covasna, care aparţine producătorului german Dr. Bock Industries, se închide din cauza pandemiei de coronavirus. Fabrica are peste 200 de angajaţi.

Se închide o fabrică din România

Datorită pandemiei de coronavirus sunt mai puţine cereri şi s-au anulat comenzi de către cei mai importanţi clienţi. „Prin urmare, Consiliul de administraţie şi Consiliul de supraveghere au decis închiderea uzinei RHM Pants din Estelnic (România), deoarece pierderile nu pot fi compensate prin măsuri pe termen scurt şi nu se preconizează o redresare pe termen scurt a pieţei”, arată compania.

În fabrica din Estelnic lucrează 235 de angajați.

RHM Pants a fost fondată în anul 1992, fiind una dintre cele mai mai companii de pantaloni din România. Dr. Bock Industries este o companie germană înființată în 1984, furnizor pentru branduri de îmbrăcăminte precum Gant, Hugo Boss, Marc O’Polo, Zegna, Raffaelo Rossi sau Windsor.

Producătorul german are fabrici deschise în Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina și România. Fondatorul companiei, Dietrich Bock, a venit în România în urmă cu aproape 30 de ani, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să traseze în zăpadă locul unde va construi o fabrică de confecţii de pantaloni cu 250 de angajaţi. Germanii de la Hugo Boss au plasat atunci prima comandă, de 1,5 milioane de bucăţi, fără să vadă o singură pereche, conform EuropaFM.