Decizie de ultimă oră a autorităților. Datorită pandemiei de coronavirus, s-a decis ca de mâine să se închidă școlile în București.

Se închid școlile!

Se închid școlile. Pandemia de coronavirus lovește crunt Capitala. Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis închierea unităților de învățământ. Totul se întâmplă după ce rata infecțiilor cu noul coronavirus a fost ieri de 3,02 cazuri la mia de locuitori și azi rata infecțiilor este de 3,19 la mia de locuitori.

„Începând cu ora 00.00, 20 octombrie” intră în vigoare următoarele.

Activitatea didactică va fi suspendată față în față, inclusiv creșele și universitățile. Școala se va face, așadar, exclusiv online.

De asemenea, Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile. Măsurile se vor aplica de luni noapte.

Școlile din București intră în scenariul roșu, astfel cursurile vor fi desfășurate online. Decizia CMSU vine după ce rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.

Iată toate măsurile luate de către cei de la CMSU

-purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;

-activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;

-activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

-organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

-suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.

Măsurile intră în vigoare pe 20 octombrie, la ora 0:00.