Un hotel doar pentru clienţii testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi care limitează la maximum contactul uman este strategia aleasă de o reţea hotelieră din Republica Cehă pentru a supravieţui pandemiei de COVID-19, care pune în pericol viitorul multor stabilimente, dintre care unele au optat pentru a-şi reduce la minimum tarifele, informează luni presa cehă citată de EFE.

După un sezon de vară când vizitele turiştilor au scăzut cu 70 procente în Republica Cehă, potrivit datelor agenţiei de stat Czechturism, turoperatorii se aşteaptă la un sezon de toamnă şi mai deficitar din cauza celui de-al doilea val al pandemiei.

Jumătate din hoteluri, în prag de închidere

Potrivit Asociaţiei Hotelurilor şi Restaurantelor din Republica Cehă, aproape jumătate dintre hotelurile din Praga au în vedere închiderea porţilor, în timp ce altele încearcă să profite de actuala conjunctură.

Acesta din urmă este cazul lanţului Czech Inn Hotels, care şi-a pus la dispoziţie unul dintre hoteluri doar clienţilor testaţi pozitiv cu SARS-Cov-2.

Praga a fost până la izbucnirea pandemiei, în martie, una dintre principalele destinaţii turistice din Europa Centrală, însă în prezent se confruntă cu o reizbucnire a focarului, cu peste 10.000 de noi contagieri pe zi.

Rezervările la exclusivistul Czech Inn Hotels se fac doar pe Internet sau telefon, la fel ca şi orice comunicare cu personalul hotelului.

Oaspeții, întâmpinați de un monitor

La sosire, oaspetele nu este întâmpinat de un recepţioner ci de un monitor, iar cheile se află în uşa camerei.

„Interesul este mare, deoarece există şi cupluri care nu vor să pună în pericol rudele de acasă”, a declarat ziarului Novinky.cz Katarina Knociková, administrator în cadrul acestui hotel cu 55 de camere.

Oaspeţii nu pot ieşi din cameră decât pentru a merge la medic sau pentru a-şi cumpăra produse de primă necesitate.

Preţul pentru o noapte cu mic dejun la acest hotel este de 46 de euro.