Ce recomandare le-a făcut un primar românilor, în plină pandemie? A venit de nicăieri

Astfel, primarul a scris că românii au trecut prin încercări mai grele, comparativ cu actuala pandemie. De asemenea, acesta a scris și că „durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis” iar „inhalaţia cu apă sărată curăţă plămânii şi ajută la respiraţie”.

„Satele noastre şi acest neam au trecut încercări mai grele decât ale acestor vremuri. CREDINŢA în DUMNEZEU, IUBIREA şi UNITATEA, ne-au făcut ceea ce suntem. „NU VĂ TEMEŢI” ne spune şi azi CREATORUL, în ciuda sirenelor care sună înfiorător, a ştirilor alarmante din toate părţile. În iubirea, unitatea şi credinţa noastră este biruinţa!

Suntem în plin sezon al răcelilor, iar spitalele sunt neîncăpătoare. Este spre binele nostru să ne amintim că:
– durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis;
– inhalaţia cu apă sărată curăţă plămânii şi ajută la respiraţie;
– laptele acru de casă reprezintă doza cea mai bună de nutrienţi şi vitamine;
– mierea de albine şi celelalte produse apicole sunt cel mai bun antibiotic;
– merele, fructele în general, legumele, ceaiul de măceşe, lămâia, ceapa, usturoiul, hreanul, ghimbirul, au un aport important în menţinerea stării de sănătate pentru fiecare dintre noi!”, scrie pe pagina de Facebook a comunei Săcălăşeni.

Explicația oferită de primar

În urma postării respectivă, primarul comunei Săcălăşeni, Emilian Gheorghe Pop, a spus că că îndemnurile vin de la el „personal”, potrivit news.ro

De asemenea, el a fost întrebat dacă nu se teme că ar putea exista oameni care să aibă COVID-19 şi care să ajungă târziu la spital pentru că folosesc remediile recomandate pe Facebook.

„Greşeala e în întrebare. Adică acolo eu cred că e explicată situaţia. Pentru cei care încă nu au ajuns la spital şi nu au simptome. Nu  se referă la simptome, pentru că nu este o reţetă prescrisă de medic. Este un îndemn pentru cei care sunt sănătoşi, să consume fructe şi legume şi ce e scris acolo. Şi atunci nu văd sensul întrebării.

Nu este un îndemn pentru cei care au COVID, nici pentru cei care sunt răciţi, nici pentru cei care nu sunt răciţi, nici pentru cei care au simptome de orice fel”, a răspuns primarul Emilian Gheorghe Pop.