Italia a luat o decizie radicală. Mai exact, potrivit ultimelor informații, Guverntul din Italia a decis marți să închidă toate școlile aflate în zonele cu risc ridicat COVID-19. De menționat este faptul că, măsura radicală a fost luată după ce peste jumătate din infectările cu noul coronavirus sunt provocate de mutația din Anglia, care se transmite accelerat.

Se închid de sâmbătă! Decizie de ultimă oră. Sute de mii de români vor fi afectați

Astfel, având în vedere noua decizie, toate şcolile situate în regiunile cu risc ridicat vor trece la învăţământul la distanţă de la acest sfârșit de săptămână, mai exact de sâmbătă. Până în prezent erau închise doar şcolile secundare situate în zonele roşii.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Roberto Speranza într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, noua mutație a coronavirusului se răspândește în rândul generației tinere, iar acest lucru a făcut ca Guvernul să fie nevoit să ia o decizie radicală.

„Mutaţia britanică are o capacitate specială de a se răspândi la generaţia tânără. Acest lucru ne-a determinat să facem o alegere, şi anume că şcolile de toate nivelurile situate în zonele roşii vor trece la învăţământul la distanţă”, a spus Speranza, potrivit Agerpres.

Evoluția pandemiei de coronavirus în România 

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime pe bandă rulantă în Italia, potrivit ultimului raport publicat de Institutul naţional de sănătate ISS, 54% din cazurile de contaminare cu noul coronavirus din această țară sunt cauzate acum de mutaţia britanică.

În acest context, Guvernul a introdus noi măsuri de la începutul acestei săptămâni în Italia, iar singurele zone roșii sunt doar Basilicata şi Molise în sudul peninsulei. Lombardia (nord), care include și oraşul Milano, Piemont (nord) şi Marche (centru) sunt clasificate ca zone portocalii. Noul decret guvernamental prelungeşte și interzicerea călătoriilor între cele 20 de regiuni italiene până la 27 martie.

Astfel, teatrele şi cinematografele se vor redeschide la 27 martie în zonele galbene, cu o capacitate deprimire limitată la 25%, iar muzeele vor putea deschide şi sâmbăta, pe lîngă zilele din timpul săptămânii.

De menționat e faptul că până marți, 2 martie, în Italia, numărul infectarilor urcase până la aproape 3 milioane, mai exact la 2,95 milioane, media zilnică de cazuri menținându-se la aceleași cote ridicate ca în ultimele două săptămâni, de 17-18.000, iar bilanțul deceselor era de 98.288.