Anunțul zilei despre aceste pensii! Toată România trebuie să știe. Ce se întâmplă cu banii acestor români?

Pensiile speciale vor fi impozitate progresiv, este una dintre schimbările pe care Partidul Social Democrat dorește să le aducă la Codul Fiscal. Momentan este nevoie ca membrii coaliției să găsească o formulă care să treacă de Curtea Constituțională a României (CCR).

Amintim că instituția deja a respins un proiect privind impozitarea pensiilor speciale.

În plus, social-democrații doresc ca de anul viitor, angajații care au un salariu de sub 6.000 de lei să beneficieze de deduceri.

Taxa de solidaritate pentru companiile mari

Social-democrații discută un astfel de scenariu în cadrul coaliției, iar pe lista subiectelor arzătoare se numără și taxa de solidaritate, pe care aceștia doresc să o numească taxă pe educație și sănătate. Ea ar urma să fie plătită de marile companii, iar banii se vor duce în finanțarea reformelor din domeniile anterior menționate, spun surse din partid.

Taxa de solidaritate ar urma să fie între 0,5% și 1% din cifra de afaceri a companiilor.

Modificările la Codul Fiscal trebuie să intre în vigoare din 2023

Coaliția s-a întâlnit de câteva ori pentru a discuta modificările la Codul Fiscal, iar acestea ar trebui finalizate în perioada următoare pentru ca deciziile să fie implementate până la finalul lunii iunie.

Coaliția de guvernare are obligația să ia decizii în ceea ce privește Codul Fiscal cu șase luni înainte de intrarea în vigoare a noilor prevederi. De asemenea, trebuie prezentate aceste propuneri mediului de afaceri.

Nicolae Ciucă a anunțat că nu vor fi introduse noi taxe în acest an și nici impozite, subliniind că liberalii nu sunt de acord cu introducerea taxei de solidaritate.

Virgil Guran, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) a declarat în cadrul emisiunii ”Talk News” de la Profit News TV că nu se va trece la impozitarea progresivă și că anul acesta românii nu vor trebuia să plătească noi taxe și impozite.

De asemenea, el a scos la iveală faptul că s-a discutat despre găsirea unei măsuri pentru cei care au un salariu mai mare decât cel pe care îl încasează președintele Klaus Iohannis.

Virgil Guran a precizat, luni, că nu i se pare corect ca un funcționar normal să beneficieze de un salariu mai mare decât al șefului statului.