Un document de la Primăria Capitalei arată faptul că instituția realizează o listă a tuturor cetățenilor care au obligații militare. Potrivit documentului, lista trebuie să fie gata până în data de 4 martie 2022.

Conform documentului care invocă Legea  446/2006, toți militarii profesioniști, militarii în termen, dar și cei care se află în evidența centrelor de rezerviști trebuie să fie cuprinși în această listă. De asemenea, toți bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, chiar dacă nu au îndeplinit serviciul militar vor fi trecuți pe listă, transmite stiripesurse.ro

Documentul este semnat de directorul general Cătălin Zoican. Evidenţa militară a cetăţenilor încorporabili şi a rezerviştilor reprezintă ansamblul activităţilor desfăşurate pentru cunoaşterea şi actualizarea datelor referitoare la identitatea, pregătirea profesională, militară şi de specialitate, ocupaţia, locul de muncă, domiciliul şi situaţia medico-militară a acestora.

Ce prevede legea?

Potrivit art. 41. din legea Legea  446/2006:

(1) Soldaţii şi gradaţii în rezervă se ţin în evidenţă până la împlinirea vârstei de 45 de ani.

a) clasa I: până la 35 de ani inclusiv;

b) clasa a II-a: de la 36 de ani până la 40 de ani inclusiv;

c) clasa a III-a: de la 41 de ani până la 45 de ani inclusiv.

(2) Cadrele militare în rezervă se ţin în evidenţă, pe clase de evidenţă, până la împlinirea vârstei prevăzute de lege.

(3) Cetăţenii români, bărbaţi, aflaţi în situaţiile prevăzute la art. 6 lit. a) se scot din evidenţă la data constatării situaţiilor respective, cei menţionaţi la art. 6 lit. b) se scot din evidenţă la împlinirea vârstei de 35 de ani, iar cei menţionaţi la art. 6 lit. c), la data pronunţării sentinţei definitive.

Avertisment pentru România! Rusia nu vrea să intervenim în războiul din Ucraina

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a sfătuit Armata Română să nu intervină în războiul din Ucraina, altfel România va intra în conflict direct cu Federația Rusă. Acesta a adăugat că Rusia urmărește să-și păstreze bunele relații cu România, fiind state vecine.

„România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității.

În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse”, a declarat Valery Kuzmin, potrivit Realitatea TV.