Scopul a fost identificarea unor proiecte de colaborare economică între China și România. La discuţie au participat şi consilierul de stat al primului-ministru Costin Mihalache şi Liu Qiwei, consilier economic în cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti.  

Discuţiile purtate în cadrul întrevederii s-au concentrat asupra posibilităţilor de stabilire a schimburilor şi colaborărilor chino-române. Cele două părţi au convenit pentru viitor promovarea unei cooperări ample chino-române în vederea dezvoltării proiectelor prin intermediul parteneriatului public privat în domenii de interes.

Ambasadorul Chinei i-a transmis ministrului Şova faptul că statul chinez acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor cu România şi a punctat asupra interesului companiilor, dar şi a băncilor chineze cum ar fi China EXIMBANK, Banca de Dezvoltare a chinei si Banca Comerciala a Chinei pentru finanţarea unor proiecte în domeniile infrastructură, energie şi mediu.

La rândul său, Şova şi-a manifestat deschiderea pentru comunicarea modalităţilor de lucru privind propunerile de proiecte care necesită implementare.
Citiți și: O companie din China a depus ofertă pentru autostrada Comarnic- Brașov. Vezi lista constructorilor