În ciuda faptului că prin măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi desființate 200.000 de posturi bugetare neocupate, multe ministere și instituții de stat au pe site-urile lor anunțuri de angajare. Anunțurile arată astfel că, în continuare, ar fi multe posturi disponibile, iar salariile nu sunt deloc neglijabile.

Sute de posturi disponibile și salarii atractive

Astfel, potrivit anunțurilor, se caută personal debutant sau experți, inclusiv grefieri și specialiști IT, la Justiție, Fonduri Europene, Finanțe și Casa Națională de Sănătate.

Numai la ministerul Justiției ar fi nevoie de 138 de angajați și au fost scoase la concurs mai multe posturi. Este vorba despre personal auxiliar de specialitate, grefieri, specialiști IT, dar și funcționari publici. De asemenea, la ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene sunt scoase la bătaie 33 de posturi, inclusiv pentru consilieri, dar și experți în diverse domenii și debutanți.

Salariile oferite celor interesați să aplice pentru aceste posturi nu sunt deloc de neglijat. Astfel, experții ajung să câștige peste 9.000 de lei și consilierii pot primi peste 8.000 de lei, salariile fiind comparabile cu cele din sectorul privat.

Cu toate acestea, posturile care presupun atragerea de fonduri europene sunt cele mai căutate în cadrul administrației publice, dat fiind că acestea pot aduce sporuri semnificative la salarii, scrie Fanatik.

În tot acest timp, Guvernul merge mai departe cu planul privind reducerea cheltuielilor bugetare, în speranța că măsurile anunțate își vor produce efectul și vor aduce economii semnificative la buget.

Când vor fi adoptate măsurile de reducere a cheltuielilor?

Amintim că, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va aproba concomitent, până la sfârşitul lunii august, ordonanţa de urgenţă care vizează reducerea cheltuielilor bugetare şi reforma administrativă şi pe cea privind măsuri fiscale prin care să crească veniturile la buget.

Şeful Executivului a precizat că în urma discuţiilor purtate luni, 99% din măsurile privind reforma administrativă sunt decise şi, de asemenea, o parte din măsurile fiscale.

Premierul a mai precizat că Guvernul intenţionează să adopte şi o a treia ordonanţă de urgenţă care vizează combaterea evaziunii fiscale, după adoptarea celor două ordonanţe de urgenţă.