„MADR informează că beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, care au încheiat contracte de finanţare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi care au depus cererile de plată în luna aprilie 2019, vor primi în conturile bancare în data de 13 mai 2019 sumele aferente cheltuielilor eligibile realizate în cadrul proiectelor. Suma totală care va fi transferată beneficiarilor PNDR este de 23.353.638,77 euro”, se arată într-un comunicat al ministerului.

La tranșa aceasta de plată, AFIR va deconta cheltuielile realizate pentru investiții în exploatații agricole și în exploatații pomicole, în unități de procesare a produselor agricole, pentru instalarea tinerilor fermieri, dar și pentru diverse investiții în mediul rural care nu au specific agricol.

De altfel, fi decontate cheltuieli aferente lucrărilor pentru infrastructura agricolă și pentru infrastructura rutieră din mediul rural, pentru protejarea patrimoniului cultural pentru axa LEADER, pentru înfiinţarea grupurilor de producători, dar şi pentru cooperarea fermierilor pentru realizarea lanţurilor scurte de aprovizionare şi a pieţelor locale.

AFIR va realiza o nouă decontare a cheltuielilor eligibile realizate de beneficiarii PNDR la sfârșitul lunii în curs, scrie Agerpres.ro.