Se dă liber la plecat în vacanță din 16 aprilie. Ce reguli trebuie respectate

Ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, a precizat la Antena 3 că românii vor putea merge în Grecia de pe 16 aprilie. Acesta a precizat că a vorbit luni cu ambasadoarea Greciei în România și aceasta a precizat că granițele se deschid de la mijlocul lunii aprilie.

Ministrul a precizat că românii care doresc să meargă în Grecia trebuie să aibă unul dintre aceste documente la ei: un formular de localizare, un certificat de vaccinare su tun test PCR negativ.

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

În ce condiții nu intră oamenii în carantină

Potrivit ministrului Claudiu Năsui, românii nu vor intra în carantină la intrarea în Grecia dacă prezintă unul dintre documentele mai sus menționate. La întoarcerea în țară, turiștii nu vor intra în carantină dacă Grecia nu se află pe lista roșie. În cazul în care se află pe lista roșie, ei trebuie să prezinte documentele care atestă că nu au intrat în contact cu COVID, și așa nu vor sta în carantină.

”Practic, sunt două momente. Momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

La momentul revenirii în țară, (…) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă, dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă.

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a declarat ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, la Antena 3.

Sursă foto: Dreamstime