Fostul ministru al Apărării din partea PSD, Mihai Fifor, a anunțat pe Facebook că se înscrie în competiția internă dn partid pentru a putea participa la alegerile prezidențiale, de la sfârșitul anului.

Fifor îl critică puternic pe actualul președinte, Klaus Iohannis, despre care spune că și-a ratat complet rolul de mediator între instituțiile statului și societatea civilă. Ba, mai mult, Iohannis este principalul purtător al mesajului de ură socială:

”A devenit el însuşi principalul purtător al mesajului de ură socială, a aplaudat injuriile, a promovat atacurile la persoană şi a coborât limbajul politic la cel mai scăzut nivel”, acuză Fifor pe Facebook.

”Am luat decizia de a mă înscrie în competiţia pentru candidatura la Preşedinţia României din partea PSD. Pentru că România are nevoie de consens, de constructie si de dialog. Trebuie să ieşim din această stare nebună de conflict, de dezbinare, de răfuială permanentă”, explică el.

”Vreau să fiu cu adevărat un preşedinte al tuturor românilor, din tara sau de oriunde ii va fi purtat viata, care să reînvie sentimentul de unitate naţională, de demnitate si de onoare. Vreau să fiu un preşedinte care să unească, care să readucă bunul-simţ şi decenţa în politica românească. Vreau să fiu un preşedinte care să construiască, care să strângă la un loc energiile acestei naţiuni. Îmi doresc România de mâine mai unită, mai demnă şi mai bine reprezentată. Pentru viitorul nostru şi al generaţiilor ce vor urma”, și-a încheiat mesajul preşedintele Consiliului Naţional al PSD.