Sâmbătă dimineață, la ora 9.00, premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au avut o întâlnire la MAI.

Alături de ei au fost mai mulți prefecți, iar scopul este impunerea de noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului.

În urma discuțiilor, premierul Orban le-a cerut tuturor celor cu atribuții în domeniu să amplifice controalele spre limita maximă, asta pentru că s-au constatat semnificative încălcări ale regulilor.

”Avem o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri. Datoria noastră ca instituții este să ne facem datoria pentru a salva viețile oamenilor. Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală din partea instituțiilor statului care au atribuții de control, care au atribuții în prevenirea râspândirii virusului pentru a amplifica la limita maximă posibilă a acțiunilor de control pentru a asigura sănătatea oamenilor”, a spus Orban.

Regulile nu sunt respectate

Totodată, premierul a subliniat faptul că în ultima perioadă, regulile impuse de autorități nu au fost respectate, iar acest lucru este vizibil în creșterea numărului de noi cazuri.

„Am văzut că în ultima perioadă există semnificative nerespectări ale regulilor instituite de autorități, de specialiști, iar această creștere a numărului de încălcări riscă să afecteze și viața cetățenilor corecți, care respectă regulile.

O majoritate a oamenilor corecți este pusă în pericol de o minoritate care nu respectă regulile, poate și ca urmare a unei campanii mizerabile, poate ca urmare a lipsei de informare”, a mai spus Ludovic Orban.

SURSĂ FOTO INQUAM/Octav Ganea