Aparatura tehnica moderna permite managerului zilelor noastre sa-si desfasoare activitatea fara a mai avea nevoie de un itreg personal auxiliar care sa rezolve o gramada de probleme tehnice.
Telefonul mobil cu conectare la Internet face posibila primirea si trimiterea de mesaje mail din orice loc. Daca il conectezi la laptopul din servieta, ai acces total la Internet. Laptopurile pot transporta toate informatiile imagazinate pe PC-ul de la birou, care sunt i acest mod i permanenta la dispozitia managerului.
in hatisul plin de obstacole al lumii afacerilor, imaginea managerului aflat itr-o sedinta, care asaza pe biroul din fata sa laptopul conectat la un videoproiector si cu citeva miscari de mouse expune zeci si sute de materiale sintetizate itr-o prezentare, constituie, cu siguranta, imaginea
unui ivingator.
Achizitionarea unei camere video adaptate conectarii la Internet poate parea ica un moft pentru managerii romini, isa avantajele participarii la videoconferinte pe Internet alaturi de oameni de afaceri din toate colturile lumii pot face ca o astfel de investitie sa devina foarte profitabila.
intr-o lume i care Internetul tinde sa devina utilizat la scara larga, trimiterea de mesaje mail, citirea buletinelor de stiri sau chiar a ziarelor de pe itreg mapamondul fac parte din activitatea zilnica a unui om de afaceri care doreste sa fie bine informat.
Viteza inimaginabila cu care lumea afacerilor se misca face ca fiecare secunda sa fie extrem de pretioasa, asa ca o imprimanta de foarte buna calitate cu o buna rezolutie a imaginii si o viteza de tiparire mare este de asemenea un instrument foarte util.
Iar i locul unei agende, ba chiar doua sau trei, din care paginile se mai rup din greseala sau peste care se varsa cana cu cafea stergind numere de telefon sau adrese foarte importante, un palmtop i buzunarul de la piept este mult mai indicat.
Calculatoarele de buzunar permit organizarea tuturor datelor de care un om de afaceri modern are nevoie, itr-o agenda electronica ce icape i podul palmei. Calendare, agende telefonice si de adrese, gestiuni de baze de date, conectare la Internet care permite trimiterea si primirea de mesaje mail, spatiu de stocare pentru sute de pagini de date, toate acestea icap itr-un micut palmtop. Pentru cei care tin mult la aspectul accesoriilor lor, fetele schimbabile ale telefoanelor mobile si ale palmtop-urilor disponibile i mai multe culori permit asortarea vestimentatiei cu aspectul echipamentelor de care nu va despartiti niciodata.     

Camera Web PC
Video Blaster WebCam Go Plus, produsa de Creative, lucreaza atit ca o camera Web PC, cit si ca una portabila, fiind un instrument excelent pentru deplasari sau pentru introducerea de imagini pe site-urile de web.
Detalii tehnice: memorie interna 8 MB, poate imagazina 200 de imagini a o rezolutie de 640×480 sau 400 de imagini la o rezolutie de 320×240, fara necesitatea utilizarii dischetelor sau a cardurilor de memorie.
Patru moduri de captura a imaginii: single-frame mod, multi-frame mod, time delay mod si time delay multi-frame. Microfon icorporat, senzitivitate 6 lux, cimp de vizibilitate 52 grade, focalizare 61 cm la infinit.

Desktop portabil
Equium 2000 de la Toshiba este un PC care combina calitatile unui desktop cu cele ale unui notebook.
Cintarind doar 5 kg, Equium 2000 dispune de tehnologii caracteristice unui laptop, cum sunt slot cardurile PC si tehnologie USB.
Detalii tehnice:
Procesor Intel 466 MHz
Spatiu hard disk 6 GB
Cele doua porturi USB permit atasarea de pina la 127 de dispozitive periferice si asta fara cabluri si fara a opri si restarta computerul.
Monitor color ultra-flat 15¨ TFT

Imprimanta, fax, copiator si scanner
HP LaserJet 3150 este o imprimanta micuta, cu performante deosebite, a carei calitate a tiparului si viteza de procesare a datelor o impune ca pe un instrument usor de folosit si foarte util. Ea este i acelasi timp fax, copiator si scanner.
Are o viteza de 6 pagini pe minut, prima dupa 18 sec., format A4, rezolutie 600 dpi, memorie 2 MB RAM, limbaj HP PCL 4.
Copiatorul face 6 pagini pe minut, are o rezolutie de 600 dpi text, ajustare dimensiune 50-200%. Scanner: 300 dpi, 256 tonuri de gri
Fax: 6 secunde pe pagina, memorie 150 de pagini.

Palmtop Visor de la Handspring
Visor este un calculator handheld, „de buzunar”, bazat pe platforma software OS. Dispozitivul beneficiaza de o arhitectura plug-and-play ce permite utilizatorilor sa extinda si sa personalizeze calculatorul prin folosirea unei game largi de module de expansiune Springboard. Modulele Springboard sunt componente hardware de dimensiuni mici care se introduc cu usurinta i slotul dedicat. Montarea lor nu necesita unelte speciale, instalari software sau repornirea calculatorului. in doar citeva secunde, Visor poate deveni un modem, un cititor pentru coduri de bare sau chiar un dispozitiv de redare a muzicii sau iregistrare de voce.
Detalii tehnice: dimensiunile Visor sunt 12,2×7,6×1,8 cm si cintareste 153 g. Are un ecran de 160×160 pixeli cu luminozitate ajustabila i functie de luminozitatea ambientala. Functioneaza cu doua baterii AAA ce ofera o durata de viata itre sase si opt saptamini si este protejat de o carcasa din material plastic dur, care pune la adapost ecranul si are microfon icorporat. Dispune de suport pentru Windows si Macintosh si conexiune USB pentru sincronizare rapida. Modele: Visor cu 2 MB RAM si Visor Deluxe 8 MB RAM.