Președintele s-a referit la cei care au promovat referendumul pentru Familie, organizat la începutul lunii octombrie 2018. După ce vineri mai mulți lideri ai Bisericii Ortodoxe i-au replicat lui Iohannis, apărând plebiscitul de anul trecut, astăzi a venit rândul unui jurnalist.

Senior editorul EVZ Alecu Racoviceanu scrie astăzi sub titlul ”Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis, de la un român infatuat, promotor al urii” că ”vineri, când toată lumea se pregătea de weekend, m-am trezit tras de cineva de mânecă. Mirat că are cineva treabă cu mine, am întors capul să văd cine e cel care mă deranjează tocmai când eram gata să mă dedic pentru multe ore familiei. I-am văzut statura impunătoare, zâmbetul de actor american din noir și l-am recunoscut pe președintele Klaus Iohannis”.

Jurnalistul spune că în mod normal nu i-ar fi răspuns lui Iohannis, fiind o perioadă de campanie electorală când nu se poate pune preț pe afirmațiile politicienilor, dar ”nu toți susținătorii referendumului a cărui poveste o rescrieți, așa cum i se cuvine unui învingător într-o bătălie, au fost animați de ură și intoleranță”.

Racoviceanu își scrie mesajul într-o notă vădit ironică, spunând că este convins că dacă referendumul din toamna anului trecut ar fi fost organizat cu ocazia alegerilor europarlamentare, așa cum îl propune Iohannis pe cel pentru justiției, cu siguranță ar fi întrunit cvorumul necesar.

Scrisoarea lui Alecu Racoviceanu poate fi citită întegral pe site-ul EVZ!