'Pe piaţa românească activează peste 250 de companii cu capital belgian, companii cu mai mult de cinci angajaţi, şi nicio companie belgiană nu a părăsit România, ceea ce înseamnă că este o destinaţie de afaceri care prezintă încredere pentru investitori', a subliniat ambasadorul belgian.

Belgia a ajuns, în doar patru ani, de la poziţia 25 la poziţia 12 în topul investitorilor străini din România, pieţele preferate de companiile belgiene fiind cele de outsourcing şi nearsourcing din Bucureşti, Bihor, Banat şi Iaşi.

'Pentru acest an aşteptăm finalizarea unei importante investiţii green field în Ploieşti, aşteptăm confirmarea unei investiţii în nearsourcing lângă Slatina şi avem indicaţii despre alte investiţii în outsourcing', a mai spus Philippe Beke.

Exporturile româneşti în Belgia au crescut, anul trecut, datorită vânzărilor auto, marca Dacia bucurându-se de un real succes, a mai declarat ambasadorul Belgiei în România.

Pentru a întări relaţiile de afaceri dar şi pe cele culturale dintre cele două ţări, Ambasada Belgiei în România şi Asociaţia Belgiană de Afaceri Belgia – România organizează, în perioada 22 aprilie – 1 mai, cea de-a doua ediţie a evenimentului 'Belgian Week' în Bucureşti.

În cadrul evenimentului va fi organizată, la hotelul Crowne Plaza, o prezentare a companiilor petroliere belgiene din România din perioada 1898 – 1940.

În plus, Belgian Week are o componentă culinară, dedicată iubitorilor bucătăriei belgiene. De asemenea, pe întreaga durată a evenimentului vor avea loc evenimente precum seminarii de business, acţiuni de networking, dar şi un seminar dedicat ciclismului. AGERPRES