Ministrul Dobrev a declarat ziariştilor că va verifica activitatea ataşaţilor comerciali în străinătate prin trimiterea unor mailuri false, în numele unor societăţi comerciale. Fiecare dintre cele 54 reprezentanţe comerciale de peste hotare va primi până la sfârşitul anului între 3 şi 5 asemenea mesaje electronice, a anunţat Dobrev. El a explicat că a primit plângeri de la oameni de afaceri străini care s-au interesat de posibilităţile de a investi în Bulgaria, dar nu au primit niciun răspuns din partea reprezentanţelor comerciale.

Potrivit ministrului bulgar, cele mai performante reprezentanţe comerciale bulgăreşti sunt cele în România şi China. Dobrev a menţionat că România şi China sunt două pieţe interesante pentru investiţii.

Acest fapt a fost confirmat de Bronislav Denev, care a arătat că anul trecut exporturile bulgăreşti în România au ajuns la aproape 2 miliarde de euro. Ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului ţara noastră să fie vizitată de circa un milion de turişti români, a mai spus el.

De asemenea, exporturile bulgăreşti în China se ridică la circa 210 milioane de euro, în timp ce importurile la 260 milioane de euro. China este o piaţă mare pentru bunurile europene şi Bulgaria are o politică activă în această ţară, a declarat Neli Nanova, şefa reprezentanţei comerciale bulgare de la Beijing.
SURSA: Agerpres