Importurile ajung la aproximativ 238 de milioane de dolari, iar exporturile la 260 de milioane dolari. 

"La 30 iunie 2015, Republica Coreea se situa pe locul 24 în topul statelor investitoare în România, cu un număr de 234 de companii cu capital sud-coreean şi un volum total al investiţiilor de circa 202 milioane de dolari", informează CCIB, într-un comunicat de presă, remis cu ocazia împlinirii a 25 de ani de relaţii comerciale cu această ţară. 

Conducerea CCIB a avut o întâlnire cu o misiune economică din Coreea, condusă de Dae Oan Gu, director general adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie Hwaseong. 

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa, vicepreşedinte al Camerei bucureştene, a făcut o prezentare succintă a CCIB, a rolului şi locului acesteia în viaţa economico-socială a ţării noastre şi a vorbit despre strategia de relaţii externe a instituţiei, subliniind importanţa acordată dezvoltării colaborării în plan economic şi comercial cu parteneri din Asia de Sud – Est. 

În perioada 16 – 17 septembrie, Ambasada Coreei la Bucureşti, împreună cu Centrul coreean de Promovare a Comerţului – Kotra România, organizează "Korea – Romania SMEs Business Partnership Plaza 2015".

AGERPRES