“Când ne gândim la vacanța la plajă, avem în vedere mai ales lunile de vară. Însă, dacă acum câțiva ani toamna nu era un sezon popular pentru astfel de sejururi, obiceiurile turiștilor s-au schimbat și mulți aleg acum și călătoriile în extrasezon. În felul acesta, se bucură de prețurile mai mici cu până la 50% față de luna august, de vremea frumoasă, precum și pentru că nu e atât de aglomerat ca în vârf de sezon”, a declarat Raluca Hatmanu, director de marketing Christian Tour.

Cele mai multe rezervări pentru pachetele estivale de pe www.christiantour.ro și în agențiile din rețeaua Christian Tour au fost înregistrate pentru prima săptămână a lunii septembrie, până la debutul unui nou an școlar.  După data de 9 septembrie, numărul familiilor cu copii care merg în vacanță scade simțitor, iar locul lor este luat mai ales de studenți și corporatiști care nu au reușit încă să plece într-un concediu.

Insulele grecești sunt primele alegeri pentru cei care își doresc o vacanță la mare în luna septembrie. Pe locul secund în topul celor mai căutate destinații pentru concediul din toamnă este Turcia, iar podiumul este completat de Egipt. Ofertele de vacanță last minute la început de septembrie pornesc de la 33 de euro/persoană/sejur de 7 nopți.

Totodată, Christian Tour a lansat programul EstivALL, care se adresează celor care au fost prea ocupați în timpul verii pentru a merge în vacanță și care se pot bucura de programe complexe în destinații însorite în extrasezon, în lunile noiembrie 2019 – aprilie 2020. Aceștia pot călători în Cappadocia, patria dervișilor rotitori, cu doar 165 de euro de persoană, sumă care acoperă costurile pentru 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul pe ruta București-Antalya, transferuri și transport cu autocarul pe durata programului. Un pachet în aceleași condiții, dar pe Coasta Liciei, în Turcia, costă tot 165 de euro/persoană.

O altă destinație din programul EstivALL este Egipt, unde un pachet care include 4 nopți de cazare la hotel de 5 stele cu demipensiune în Hurghada, 3 nopți de cazare cu mic dejun în Cairo, transport cu avionul București-Hurghada, transferuri și transport cu autocarul pe durata programului costă de la 400 de euro de persoană.

Agenția Christian Tour a fost înființată în 1997 și este deținută de Cristian Pandel. Compania este prezentă atât în țară, prin cele aproape 50 de sedii proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Serbia, Polonia, Grecia, Turcia, Spania și SUA.

În 2018, compania a avut vânzări de 85 de milioane de euro, iar la începutul acestui an, Christian Tour a majorat polița de asigurare la 5 milioane de euro, ceea ce reprezintă un record în acest domeniu.