Schimbare majoră pe WhatsApp. Pozele și videoclipurile vor arătă mult mai bine

WhatsApp are o veste minunată pentru utilizatorii din întreaga lume! De acum încolo, pozele și videoclipurile trimise prin intermediul aplicației mobile vor avea o calitate superioară. Nu vor mai exista problemele legate de compresia fișierelor media.

În trecut, fișierele media trimise prin WhatsApp erau comprimate, ceea ce ducea la o rezoluție redusă a fotografiilor și videoclipurilor. În plus, fișierele media nu puteau depăși limitele de dimensiune impuse. Noua actualizare, însă, face ca fișierele media să fie trimise automat, fără să își piardă din calitate.

Mark Zuckerberg, care a cumpărat aplicația mobilă cu zece ani în urmă, a promis, încă de anul trecut, că va îmbunătăți calitatea fișierelor media. A adăugat suportul pentru videoclipuri HD, fără prea multă publicitate.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (SURSA FOTO: Facebook, Mark Zuckerberg)

La început, utilizatorii erau nevoiți să selecteze manual opțiunea de a trimite fotografii de calitate superioară.  De acum încolo, însă, utilizatorii se pot bucura de poze și videoclipuri care arată uimitor. Tot ce trebuie să facă este să acceseze WhatsApp-ul, să intră în „Setări”, apoi la „stocare și date”. Acolo, vor găsi opțiunea „calitatea încărcării media” care le va permite să activezi calitatea HD pentru poze și videoclipuri. Odată activată, fișierele media vor fi transmis automat într-o rezoluție superioară.

Meta vrea să îmbunătățească securitatea și confidențialitatea de pe WhatsApp

Echipa WhatsApp își propune să ofere tuturor utilizatorilor săi o experiență unică. De aceea, lucrează constant la îmbunătățirea detaliilor și la introducerea de noi funcționalități. De ceva vreme, WhatsApp a acordat o atenție deosebită grupurilor de comunicare. Noua funcție este dedicată lor și promite o gestionare mai inteligentă a mesajelor private.

Meta își propune să îmbunătățească securitatea și confidențialitatea în cadrul conversațiilor de grup. De acum înainte, administratorii de comunități vor putea ascunde anumite grupuri de la anumiți membri. Atenție! Noua funcție nu le conferă administratorilor puteri absolute. Ei vor putea adăuga sau elimina membri numai din comunitățile în care sunt activi, nu și din grupurile ascunse în care nu fac parte.

În plus, WhatsApp vrea să introducă o nouă funcție, menită să simplifice comunicarea în grupuri. În curând, administratorii vor putea crea evenimente direct în cadrul conversațiilor.