PNL l-a validat pe Marcel Boloș drept propunere pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Joi dimineața, conducerea Partidului Național Liberal (PNL) l-a validat pe Marcel Boloș drept propunerea pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

El a fost propus de filialele din Ardeal, numirea urmând să fie făcută de către premierul Nicolae Ciucă. Amintim că funcția este vacantă după ce Florin Roman și-a dat demisia la data de 15 decembrie.

„Îi urăm succes domnului Boloș, și are toată susținerea PNL pentru a avea un mandat de succes la un minister cu multe provocări în perioada următoare”, a declarat președintele PNL Florin Cîțu, la finalul ședinței.

Marcel Boloș a purtat mai multe discuții

Înainte cu două zile de validarea propunerii, Marcel Boloș spunea că a purtat mai multe discuții cu colegii liberali în vederea asumării acestui portofoliu.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Marcel Boloș, care este acum șeful Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest, potrivit actualdecluj.ro.

De asemenea, el a mai declarat că nu are nicio emoție în ceea ce privește gestionarea eficientă a banilor care vor veni la acest minister, subliniind că deține o vastă experiență în acest domeniu.

”Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn şi expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a declarat Marcel Boloş.

Fostul ministru al Fondurilor Europene a mai spus că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le propune, atunci se va retrage.

”Pentru mine este o onoare, dar şi o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”, a mai spus el.