Potrivit informațiilor oferite de actualdecluj.ro, fostul ministru al Fondurilor Europene Marcel Boloş a confirmat în cursul zilei de marţi, că a acceptat propunerea colegilor săi liberali de a deveni următorul ministru al Digitalizării.

Totodată, el a subliniat faptul că a acceptat propunerea după mai multe discuții pe tema digitalizării. Fostul ministru a adăugat că își dorește ca toate proiectele din domeniu să fie finalizate și speră că va putea duce aceste lucruri la bun sfârșit.

”Am acceptat această propunere după multe discuţii şi sub rezerva acestei componente tehnice care ţine de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârşit, ca atare va fi nevoie şi de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu.

Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn şi expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a declarat Boloş.

În ceea ce privește competențele sale în acest domeniu, fostul ministru al Proiectelor Europene a mai adăugat că în cazul în care nu va ajunge la rezultatele dorite, se va retrage din funcție. Totodată, el a subliniat faptul că această funcție este pentru el o onoare, dar și o mare responsabilitate

Marcel Boloș anunță că se retrage dacă nu va avea rezultate

”Pentru mine este o onoare, dar şi o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”, a mai spus el.

Amintim faptul că  la momentul actual Marcel Boloş este directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. Totodată, el a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban.

Precizările fostului ministru vin în contextul în care, Florin Cîțu anunța marți că există posibilitatea organizării unei ședințe a conducerii partidulul pentru nominalizarea ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. El a mai adăugat că propunerea care va fi supusă votului partidului va veni din zona filialelor din Ardeal.

Pe lângă Marcel Boloș, pentru postul de ministru al Digitalizării au mai fost vehiculate şi numele deputatului Sabin Sărmaş, preşedinte al comisiei de IT din Camera Deputaţilor, susţinut de Emil Boc şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, un apropiat al lui Dan Vîlceanu