Schimb dur de replici în Congresul din SUA! Șefa democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, a susținut în deschiderea dezbaterilor că Donald Trump este „un pericol” pentru Statele Unite, conform afp.com

„Preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, la această rebeliune armată. El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii”, a acuzat Pelosi, referindu-se la controversa de la Capitoliu care a avut loc în data de 6 ianuarie.

Schimb dur de replici în Congresul din SUA

„Scopul vostru a fost mereu de a-l ataca pe preşedinte, nu contează motivul. Este o obsesie”, a subliniat drept răspuns congresmanul republican Jim Jordan.

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, care este acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington.

Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.

Donald Trump ar putea deveni astfel primul preşedinte american care să fie pus sub acuzare de două ori în Congres în cadrul unei proceduri de destituire.

Dezbaterile de miercuri au fost unele aprinse. În opinia deputatei republicane Nancy Mace, Congresul trebuie să ceară ca preşedintele să fie tras la răspundere pentru faptele sale, însă a întreprinde această procedură „în grabă” este iresponsabil.

Dacă în timpul „afacerii ucrainene”, în urmă cu un an, actul de „impeachment” nu a primit niciun singur vot din partea republicanilor, de data aceasta mai mulţi membri ai „Grand Old Party” au anunţat că se vor ralia democraţilor în demersul lor.

Donald Trump și limitele liberei exprimări în era internetului

Revolta de la Capitoliu a fost picătura care a umplut paharul pentru marile reţele sociale din Statele Unite, care au decis să-i blocheze conturile lui Donald Trump. Care vor fi efectele acestei măsuri pe viitor?

„Cât de repede poate deveni inimaginabilul realitate pe timp de criză! Dacă acum o săptămână ar fi putut părea o fantezie ca președintele american să incite o insurecție sau să se confrunte cu o a doua procedură de revocare în cursul aceluiași mandat, tot atât de deplasată părea și perspectiva ca rețelele sociale să-i interzică accesul „liderului lumii libere”.

Interdicțiile impuse de Twitter, Facebook și Instagram președintelui Donald Trump evocă niște probleme profunde: libertatea de exprimare și precedentul pe care l-ar putea stabili pentru apariția unor societăți mai puțin libere”, scrie The Financial Times într-un editorial.

Sursă foto: The Washington Post