Producatorul de sosete a contabilizat pe 4 mai cea mai mare valoare a tranzactiilor, realizand cu cele peste 8 miliarde lei aproape jumatate din valoarea totala a tranzactiilor de pe piata. Miza acestor vanzari-cumparari de actiuni Apollo nu pare a fi data de asteptarile pietei la o eventuala oferta publica sau speculatii pentru dividende, ci de simple transferuri de proprietate cu pachete foarte mari de actiuni. De altfel, jumatate din valoarea tranzactiilor de joi, peste 4 miliarde lei, a provenit din tranzzactii speciale.
Societatea Apollo a procedat, in noiembrie anul trecut, la o majorare de capital in urma caruia au fost raportati mai multi actionari importanti, insa nici unul avand pachetul de control sau majoritar. Printre actionarii cei mai importanti s-au numarat la sfarsitul ofertei publice Danube Fund cu 24,4%, Uniwear – 20,69, Simest – 24% si SOV Invest cu 17,53.
Vanzatorul de actiuni din ultima perioada este se pare Sov Invest, administratorul FNI, iar cumparatorul un fond de investitii, Marshbrook Ventures Limited Corso Elvezia. Sov Invest a fost raportata dupa tranzactiile din 3 mai cu un procent de 7,83%, iar Marshbrook cu 10,90. Pe 4 mai Marshbrook a ajuns la un procent de 15,86 in timp ce Sov Invest nu a mai fost raportata ca actionar semnificativ. Tranzactiile cu actiunile Apollo au influentat semnificativ pretul pe piata, dar fluctuatiile sunt mari iar micii actionari nu au acces la preturile cu care se fac tranzctiile speciale