Un filmuleț distribuit pe Facebook a stârnit o rezoltă fără margini. Esrte vorba de o scenă incredibilă care a fost filmată în Spitalul Municipal din Capitală! Mai mulţi pacienţi au fost loviţi, înjuraţi şi ameninţaţi de asistentele medicale.

Imaginile au fost filmate unitatea de primiri urgente de la spitalului municipal din capitala. Una dintre cele trei asistente care umilesc pacienţii le-a spus, chiar, la un moment dat, că i-ar omorî pe toţi.

Filmarea a devenit virală şi a strâns mii de distribuiri şi de comentarii de la oameni revoltați de tratamentul la care sunt supuşi pacienţii.

Pe contul de socializare intitulat „Lupta pentru Seby”, video-ul a fost însoțit de următorul comentariu:

Spitalul municipal Bucuresti ! Pacienti injurati ,agresati verbal si injositi de niste zdrente de asistente ! Stop acestor tratamente inumane fata de pacienti !Filmat 14.05.2019 .ora 16 „13 minute !

Într-un răspuns pentru Antena 3, Spitalul Municipal a declarat că angajatele vor fi chemate în comisia de disciplină și vor fi sancționate pe măsura faptelor comise în raport cu prrevederile legale. Spitalul a mai menționat că nu tolearează în niciun fel agresivitatea fizică și verbală și că întotdeauna a analizat cu foarte mare atenție sesizările făcute iar acolo unde a fost cazul s-au aplicat măsurile necesare.

Ministrul Sănătății a reacționat imediat.

„Nu există nici o explicație plauzibilă, care să scuze acest tip de comportament. Măsurile vor fi drastice. Am discutat cu cei din conducerea spitalului și vineri vor convoca de urgență o comisie de disciplină, comisie care va stabili sancțiunile pe care le vor aplica infirmierelor”, a declarat Sorina Pintea, joi, la Antena 3.

„Aceste sancțiuni pot să meargă până la desfacerea contractului de muncă. Lucru pe care îl susțin. Comportamentul față de pacienți este foarte important, pentru că face parte din tratamentul pacientului. Din păcate, unii nu au înțeles lucrul acesta”, a precizat ministrul Sănătății.

Vezi video