În luna mai am putea asista la două referendumuri. Unul este pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis. Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a propus în această seară la Antena 3, la Alessandra Stoicescu în emisiune, ca demiterea lui Iohannis să se întâmple în curând.

El a propus ca pe 26 mai, chiar în ziua alegerilor europarlamentare, să se organizeze un referendum pentru demiterea președintelui.

”Mă gândesc că la finalul lunii aprilie să-l suspendăm pe Klaus Iohannis din funcția de președinte, să-i asigurăm o vacanță de 30 zile. Am putea să-l scutim de Summitul de la Sibiu. Apoi, pe 26 mai 2019, ar putea fi și un referendum pentru demiterea sa din funcția de președinte”, a zis Șerban Nicolae.

Tot pe 26 mai, președintele Klaus Iohannis se gândește să pornească referendum național pentru justiție.

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, susține că a cerut suspendarea lui Klaus Iohannis încă din 2016.

”Mă felicit încă o dată pentru faptul că Insul Bizar NU a primit aviz pentru referendum și cu votul meu. Se întâmpla în februarie 2017… Votul meu nu îl va avea niciodată pentru nimic. Trebuia SUSPENDAT încă din decembrie 2016, când am cerut prima dată acest lucru. Între timp, am mai solicitat public demararea procedurii de suspendare de cel puțin 30 de ori…Am spus încă de atunci că, „nesuspendat, Insul Bizar se va asigura că nu mai rămâne piatră pe piatră pe aici”. Am avut perfectă dreptate!”, scrie Liviu Pleșoianu pe Facebook.