Christie, care a depus marţi jurământul pentru al doilea mandat de guvernator al statului New Jersey, este depăşit de fosta Primă Doamnă Hillary Clinton, cu 38% din intenţiile de vot faţă de 46% pentru fostul secretar de stat, dacă aceste două personalităţi proeminente s-ar confrunta în prezidenţialele americane din 2016, conform unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac. Luna trecută, Chris Christie era creditat cu 42% din intenţiile de vot, iar Hillary Clinton cu 41%.

În noiembrie, 49% dintre americani considerau că republicanul Christie, guvernator cu un stil direct care şi-a construit o imagine de pacificator, ar fi un bun preşedinte, iar 31% îl respingeau. În prezent, numai 35% mai au păreri pozitive, iar 36% negative.

Scandalul "Bridgegate", care face obiectul mai multor anchete, a izbucnit pe 8 ianuarie şi îl afectează direct pe guvernator, chiar dacă el a afirmat că nu era la curent. Fostul său şef de cabinet adjunct este acuzat că a pus la cale în septembrie închiderea mai multor căi de acces la podul Washington, care leagă New Yorkul de New Jersey, provocând ambuteiaje uriaşe timp de mai multe zile, aparent pentru a se răzbuna pe un primar democrat care a refuzat să îl susţină pe Christie în campania sa electorală.

Ca o problemă în plus pentru Christie, un alt primar din New Jersey, democrata Dwan Zimmer, din localitatea Hoboken, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute ca a făcut obiectul unui şantaj financiar din partea adjunctei guvernatorului pentru a susţine un proiect imobiliar lansat de acesta. Guvernatorul adjunct Kim Guadagno a dezminţit oficial că ar fi condiţionat deblocarea fondurilor pentru ajutorarea sinistraţilor, după uraganul Sandy, de proiectul urban în cauză.AGERPRES