„Conform legii,  ar trebui să fie alături de noi în controlarea subvenţiilor partidelor politice beneficiare de subvenţie (Curtea de Conturim, nr). Ne-am adresat Curţii de Conturi înainte de a începe controlul anul trecut cu o solicitare de a veni alături de noi în control fiecare instituţie îşi face raportul eoi , dar controlul ar trebui să fie simultan . Ni s-a răspiuns la vremea respectivă că nu pot veni în control pentru că nu era în planul de control pe anul 2018 , am revenit cu solicitarea în decembrie pentru a veni alături de noi în luna ianuarie deoarece controalele la mai multe formaţiuni politice parlamentare erau prelungite pe luna inuarie, ni s-a răspuns la finalul lunii ianuarie când mai aveam un singur control în curs de reluare la PSD că decizia plenului Curţii de Conturi este ca exercitarea controlului asupra subvenţiilor să se facă începând cu luna august 2019”, a spus Muhuleţ. 

Întrebat dacă s-au găsit nereguli în ceea ce priveşte cheltuirea banilor, Muhuleț a răspuns:” Având în vedere că există adrese şi de la Parchetul General şi de la DNA referitoare la eventuale nereguli care ar putea exista în contabilitatea PSD există o umbră de suspiciune. Ceea ce au descoperit controlorii AEP nu vă pot preciza pentru că este o activitate în curs de desfăşurare. (…) Colegii mei care sunt controlori din partea departamentului de control al finanţării partidelor politice au toată independenţa şi toate cunoştinţele necesare să nu încheie un raport viciat”. 

Președintele Curții de Conturi este nimeni altul decât Mihai Busuioc, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea și fost secretar general al Guvernului în timpul lui Sorin Grindeanu.