Daniel-Dumitru Chirilă este propunerea pentru funcția de ministru de Interne înaintată miercuri de premierul Viorica Dăncilă.

În vârstă de 41 de ani, Daniel-Dumitru Chirilă este secretar de stat la MAI, numit chiar de Dăncilă în urmă cu o lună. Chirilă a lucrat în ultimii doi ani în mediul privat, dar anterior a fost consilier la Administrația Prezidențială în mandatul actual al președintelui Klaus Iohannis, în cadrul Compartimentului pentru Apărare, a fost șef Birou – Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico – Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital, a lucrat și la DGIPI, fosta Doi și-un sfert.

Chirilă a terminat Colegiul Național de Apărare, trei masterate și facultatea la Craiova.

Conform declarației de avere încărcate în data de 3 septembrie 2019 pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, Daniel-Dumitru Chirilă a încasat anul trecut un venit anual de 91.200 de lei provenit din pensie. De menționat că propunerea pentru portofoliul Internelor avea anul trecut 40 de ani și se bucura deja de o o pensie substanțială, de 7.600 de lei lunar, la care cei mai mulți dintre români nu pot decât să viseze toată viața.

La veniturile substanțiale încasate din pensie se adaugă și 84.000 de lei, pe care Daniel-Dumitru Chirilă i-a obținut cu statutul de salariu, în declarația de avere figurând ca angajator firma Quality Business Solution.

Nici soția nu s-a descurcat rău în 2018, ea încasând un venit anual de 64.800 lei, adică 5.400 de lei lunar încasați ca salariu de la Camera Deputaților.

La capitolul active financiare, Chirilă prezintă în declarația de avere trei conturi curente în valoare totală de peste 100.000 de lei și un depozit de peste 50.000 de dolari. Demnitarul are și datorii, de aproape 50.000 de lei și 10.000 de euro.

Foarte bine stă însă familia Chirilă în ceea ce privește bunurile imobile deținute, cu două terenuri extravilane de peste 3.000 de metri pătrați, un teren agricol de peste 2.000 de metri pătrați și o livadă de peste 1.000 de metri pătrați, toate în județul Dâmbovița.

În ceea ce privește mașinile, Daniel-Dumitru Chirilă conduce un Volkswagen din 2007, iar soția un BMW din 2011.