Sorina Pintea, ministrul Sănătății, face parte astăzi din delegația social-democraților care vizitează orașele Hunedoara și Deva. Întrebată cum comentează imaginile scandaloase care au apărut în spațiukl public, Sorina Pintea a oferit un răspuns ireal, spunând că ea nu a văzut azi gândaci, ba chiar că era foarte curat.

Însă exact ca în poveștile despre Ceaușescu, și în 2019, locurile vizitate de oficialități au parte de retușuri pe ultima sută de metri, retușuri prin care mizeria nu este curățată, ci mai degrabă ascunsă sub preș.

„În primul rând, azi nu am văzut gândaci, am vizitat și secția de pediatrie și am constatat că e nevoie de investiții acolo, investiții care deja au pornit. Era foarte curat, a declarat Pintea.

La începutul lunii aprilie, pe internet au apărut filmulețe cu mai mulți gândaci care mișunau pe holurile Spitaluluui Județean din Deva. Consiliul Județean Hunedoara a încercat să încheie rapid subiectul, spunând că dezinsecția se face o dată la 3 luni sau de câte ori este nevoie. Problema este că nu e primul caz de acest fel în care Spitalul Județean Deva joacă rolul principal. În urmă cu doi ani, un șobolan a fost filmat în curtea Secției de Pediatrie a aceluiași Spital.