Eugen Teodorovici a prezentat duminică seara o serie de documente la Antena 3, făcând referire la Florin Cîțu, actualul ministru al Finanţelor Publice. „Cifrele nu mint niciodată! Domnul Cîțu ar trebui să vină cu elemente clare, în mod oficial, pentru că așa declarații simple puse pe Facebook… am văzut multe în ultimii ani.

Vă dau un exemplu. Știți că mă acuza pe mine domnul Cîțu că împreună cu doamna Dăncilă nu ne-am asumat bugetul făcând o declarație de conformitate pe care legea o prevede pe bugetul anual, altfel decât spune legea.

Vreau să vă arăt declarația făcută de domnul Cîțu, comparativ cu cea făcută de mine… este identică! Mă acuză pe mine că fug de răspundere. Uitați: e identică! E același text”, a spus fosul ministru. El a precizat că a mers cu bugetul în Parlament: “A trecut cum a trecut. Dar PNL a mers cu un buget și cu o astfel de declarație pe sub masă”.

„Trebuie să vedem dacă nu cumva există elemente rezonabile pentru declanșarea unei anchete penale, să vedem foarte clar dacă a fost o acțiune premeditată vizavi de ce însemană depășirea deficitului față de cel prognozat. Ca să fie o dovadă clară această analiză trebuie făcută în cadrul unei comisii parlamentare”, a mai spus Teodorovici.