În urma întâlnirii de duminică a celulei de criză, premierul Armin Laschet a decis să trimită echipe mobile de testare pentru locuitorii din regiunea abatorului. Cele 40 de echipe vor fi formate din angajați DSP, voluntari Crucea Roșie, polițiști, dar și  translatori pentru a facilita dialogul cu lucrătorii străini.

Risc enorm de contagiune

Premierul a transmis că nu instituie carantina pentru orașele unde locuiesc acum angajații abatorului, chiar dacă acest lucru reprezintă un risc enorm de contagiune. În contextul în care 17 români au fugit din carantină, acesta a făcut un apel către angajații străini de la abator să nu părăsească țara, să aibă răbdare să fie testați și le-a dat asigurări că vor primi cel mai bune tratament în spitalele din Germania.

Anunțul inițial

Inițial, Armin Laschet nu a exclus posibilitatea de a impune o izolare regională ca răspuns la focarul de coronavirus din oraşul Rheda-Wiedenbrueck.

Toţi lucrătorii de la abator sunt în prezent în carantină. Testele efectuate pentru depistarea virusului la cei 6.500 de lucrători de la abatorul din Toennies continuă duminică. Până la această etapă, 1.029 au fost testaţi pozitiv.

Renania de Nord Westfalia a fost unul dintre primele landuri grav lovite de epidemia de coronavirus. Laschet a fost unul dintre responsabilii germani care au pledat viguros pentru relaxarea măsurilor de restricţie impuse din cauza COVID-19.