Liviu Dragnea l-a asigurat pe ambasadorul Palestinei în România că Guvernul nu va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, pentru a nu-și strica relațiile cu lumea arabă.

„Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim. Prin declaraţia de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluţiilor internaţionale potrivit cărora o pace durabilă şi justă nu se poate săvârşi decât prin existenţa celor două state, israelian şi palestinian, care împart Oraşul Păcii astfel încât Palestina, ţara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mişcare şi acelaşi regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est“, a transmis ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, într-un comunicat.

După câteva ore, liderul PSD l-aacuzat pe oficialul Palestinian că dezinformează:

”Am citit şi eu declaraţiile ambasadorului palestinian în urma întâlnirii pe care am avut o ieri cu domnia sa. Sub nicio forma nu reflecta discuţiile purtate ieri. Am spus clar ce am afirmat şi public de nenumărate ori: Ministerul Afacerilor Externe a finalizat analiza privind o eventuală relocare a Ambasadei României în Statul Israel. Ulterior, documentul a fost înaintat spre aprobare instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi securităţii naţionale. Având în vedere cele mai recente evoluţii din Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, analiza se află într-un proces continuu de actualizare“, a precizat Liviu Dragnea.

În luna martie, liderul PSD pleda pentru mutarea ambasadei, în ciuda tuturor statelor UE.

„România câştigă o relaţie specială cu Israelul. Sunt momente în istoria oricărei ţări când are nevoie de sprijin. Putem folosi acest moment pentru a avea relaţii şi mai bune cu Israelul. E un potenţial de dezvoltare şi mai mare. Sunt foarte multe investiţii care pot fi aduse în România. E şi o dorinţă a SUA“, spunea liderul PSD, scrie Adevărul.ro.