Premierul a evitat să se implice în problematica Justiției și a preferat să lase totul în mâinile lui Tudorel Toader. Acesta din urmă, la rândul lui, a tot amânat ordonanța de urgență pe care o cer într-un cor toți social-democrații. În acest context, s-a creat un scandal monstru în PSD, iar Viorica Dăncilă ar putea fi cel de-al treile premier schimbat de Liviu Dragnea, pentru că nu l-a ascultat.

Mai multe surse politice au declarat pentru Capital că premierul ar încerca să scape de piesele tari din Guvern, care i-ar da raportul președintelui PSD. Este vorba despre Darius Vâlcov, ceea ce l-ar fi înfuriat la culme pe Dragnea. În Cex PSD, care va avea loc miercuri, se dorește votarea demiterii lui Tudorel Toader și se așteaptă o poziție de forță și din partea Vioricăi Dăncilă.

Aceasta în continuare încearcă să evite expunerea în această ecuație, doar că presiune venită din interior este imensă. Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc sau Șerban Nicolae ar putea fi înlocuitorii lui Toader, care rezistă pe scaun, în ciuda cutremurelor din ultima perioadă.

Liderul PSD a declarat săptămâna trecută că discută mai puțin cu premierul Dăncilă decât la început. ”De la 1 ianuarie nici nu mai este acelaşi timp la dispoziţie pentru a purta discuţii, sunt tot felul de întâlniri, deplasări şi acum e plecată, la Dubrovnik, am înţeles. Deci numai e acelaşi timp disponibil de discuţie, dar relaţia e bună. Nu vreau să amestec un lucru, adică nu facem pereche politică doamna Dăncilă cu domnul Toader”, a afirmat Dragnea într-o emisiune televizată.