Scandal imens în fața casei fostului președinte, Ion Iliescu, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale. Protestatarul Marian Caușescu, cel care a fost aproape de moarte la mineriada din 13-15 iunie 1990, a fost amendat cu 1500 de lei pentru că ar fi declanșat un scandal în fața casei lui Iliescu.

Marian Ceauşescu, unul dintre cei care participă constant la mitingurile de protest din Piaţa Victoriei, a fost amendat, duminică, cu 1.500 de lei, după ce a strigat injurii în faţa casei fostului preşedinte Ion Iliescu, potrivit unor surse judiciare.

„Astăzi, în jurul orei 12,15, un echipaj al Secţiei 1 Poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu s-a sesizat din oficiu cu privire la comportamentul nepotrivit al unui bărbat. Acesta striga şi adresa injurii, iar la momentul legitimării a continuat acest comportament. A fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul secţiei, unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi adresare de injurii”, a informat Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Marian Ceaușescu a fost bătut crunt de mineri în iunie 1990 și de atunci are mari probleme de sănătate. În ultimii ani, acesta a fost present la toate protestele din Piața Victoriei, acolo unde s-a cerut demisia Guvernelor PSD care s-au perindat pe la Palatul Victoria din 2016 și până acum.

Te-ar putea interesa și: