Pe Facebook au apărut mai multe imagini fără precedent în care mai mulți șoferi au fost surprinși în timp ce se băteau cu crosele de golf în traficul din București. Totul a fost filmat, iar imaginile au fost postate pe Facebook de sindicatul Europol din Poliție, care notează că agresiunea a avut loc la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să descopere golful.

Potrivit sursei citate, lupta dintre șoferi a fost una ”cu multă patimă, pasiune, până la sânge”, însă nu pe teren, ci pe asfalt.

„La scurt timp după declarația de sâmbătă a lui Klaus Iohannis, Președintele României, de pe un teren de golf din jud. Alba, prin care încuraja românii să «descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții», pe un bulevard din București s-au scos crosele. S-a jucat la sânge, cu multă patimă și pasiune, doar că nu pe terenul de golf, ci pe asfaltul de pe bulevard”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Europol.

În acest context, sindicațiștii susțin că numărul agresiunilor din trafic se accentuează de la o zi la alta, iar legea penală din România este depășită de această situație.

„Fenomenul agresiunilor din trafic este tot mai accentuat, iar faptul că astăzi orice șofer poate avea în mașină, la îndemână, orice obiect contondent, de genul bâtă de baseball, crosă de golf, săbii, macete etc. ne demonstrează încă o dată cât de depășită este legea și politica penală din România”, acuză sindicaliștii.

Klaus Johannis îi încurajează pe români să joace golf

Amintim faptul că incidentul din trafic vine la doar câteva zile după ce președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să joace golf. Sâmbătă, șeful statului a fost prezent la un eveniment organizat cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă”.

Acolo, el i-a încurajat pe tineri să descopere golful, un sport „deloc exclusivist”, care oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură, mai ales în contextul pandemic. „Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului mai declara că pe lângă sportul în sine, golful oferă și priveliști foarte frumoase.

„Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului.