Tudor Chirilă a explodat după demiterea lui Octavian Berceanu: Arată ca o lovitură de stat

Cei care îi urmăresc activitatea în mediul online a lui Tudor Chirilă au putut citi luni un mesaj cu privire la demiterea lui Octavian Berceanu din funcția de comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu.

La începutul mesajului, artistul îl numește pe Florin Cîțu ”ticălos”, subliniind că PNL dorește să ”acapareze instituțiile lipsă”.

„Ce face ticălosul de Florin Cîţu este de fapt epurarea totală a posturilor pe care au fost numiţi oameni de la USR PLUS. Aici nu mai vorbim despre o vendetă politică şi nici măcar nu vorbim de o curăţare pe criterii de competenţă pentru că oamenii sunt zburaţi fără să fie evaluaţi, sunt zburaţi pentru ca PNL să poată să acapareze instituţiile lipsă.”, spune artistul.

Din punctul de vedere al lui Tudor Chirilă, ceea ce se întâmplă acum pare ca o lovitură de stat dată cu sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

”Arată ca o lovitură de stat. Iar această lovitură de stat se dă cu sprijinul preşedintelui României Klaus Iohannis, acest Tiger Woods al loviturilor pe la spate.

Astăzi a fost demis Octavian Berceanu, şef al gărzii de mediu care a abordat problema arderilor ilegale şi despre care am auzit lucruri bune de la oameni cu viziuni politice divergente. El este doar un nume dintr-o listă mai lungă care se va lungi şi mai mult.

Cîţu este ticălos din mai multe motive, pe cele legate de necompensarea sectorului cultural independent (deşi existau fonduri) pentru interdicţia de a munci le-am tot menţionat, dar el excelează prin faptul că este, evident, reprezentantul şi executantul aceleiaşi viziuni mafiote care ţine românia în loc de treizeci de ani: feuda noastră, baronii noştri, relaţiile noastre, numirile noastre politice, controlul banilor, acapararea instituţiilor importante şi corupţie”, a scris Tudor Chirilă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”România face mulți pași înapoi”

Artistul consideră că parteneriatul cu PSD nu este voința premierului, ci a întregului partid din care acesta face parte. Mai mult decât atât, Tudor Chirilă susține că România face mulți pași înapoi în aceste zile.

„Parteneriatul cu PSD nu este voinţa lui Câţu, ci a Partidul Naţional Liberal. Asta îl face pe Câţu doar oportunist şi imoral, un agăţător de putere fără scrupule, deci un ticălos. Dar nu un mastermind. Zilele astea România face mulţi paşi înapoi, undeva în 2012.

Ce tristeţe trebuie să fie pe Dragnea când vede că are epigoni care riscă să performeze mai bine ca el.

Lumea n-o să sară prea repede să critice situaţia asta pentru oamenii nu mai văd alternativa. USR PLUS se dovedeşte a fi un partid moale, cu probleme interne cu ascensiuni dubioase şi care la rândul lui a exclus oameni competenţi din cercurile „puterii” şi care nu a reuşit să demareze reformele promise în ritmul aşteptat de românii care nu mai au răbdare.

Chiar şi aşa, nu pot fi comparaţi cu mafia USL care zilele astea pare pusă bine de tot pe confiscarea României şi care are ştate vechi în şmecherii şi găinării politice”, afrimă Chirilă.

Ce le mai rămâne oamenilor

Artistul mai notează că oamenilor de rând au mai rămas doar cu protestele de stradă. Cu toate acestea, el spune că protestele sunt degeaba ”dacă la orizont nu se mai întrevede nimic în sensul unei clase politice performante”.

„Pentru oamenii de rând nu rămân decât protestele de stradă. Întrebarea este de ce să mai protestezi dacă la orizont nu se mai întrevede nimic în sensul unei clase politice performante.

Singura şansă ar fi ca protestele să-i oblige să guverneze, nu să căpuşeze. Trăim zile triste în care oamenii sunt dezbinaţi şi fiecare ar protesta pentru altceva.

Unii pentru educaţie, alţii pentru justiţie, alţii pentru scăderea facturilor la energie, alţii pentru măriri de salarii, unii pentru spitale şi servicii medicale civilizate, alţii pentru canalizare şi electricitate, unii pentru drepturi, alţii pentru beneficii, etc. Încă nu avem puterea să dăm un singur nume tuturor acestor nemulţumiri şi să fim o ţară întreagă în stradă.

Pentru că ăla care vrea o factură mai mică şi un salariu mai mare, nu vede legătura cu o justiţie independentă sau cu educaţia. Asta le-a ieşit cel mai bine cu televiziunile lor de păpuşi: să ne asmută unii contra altora în spatele unei imense perdele de fum”, conchide Tudor Chirilă.