Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe autorităţilor şi poporului Indiei în urma tragicului accident feroviar în care au murit peste 260 de oameni şi 900 de persoane au fost rănite.

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru India

Klaus Iohannis a transmis „profunde condoleanţe autorităţilor şi poporului Indiei în aceste momente de durere şi pierdere cauzate de tragicul accident feroviar din Odisha”, potrivit unui mesaj postat sâmbătă pe Twitter.

Klaus Iohannis a transmis şi un mesaj de însănătoşire grabnică persoanelor rănite în accident.

România este alături de India în aceste momente dificile”, a subliniat preşedintele Iohannis.

Bilanţul deceselor în accidentul feroviar din India se ridică la 261 de morţi şi 900 de răniţi, după ce autorităţile au încheiat sâmbătă dimineaţa eforturile de căutare şi salvare

Peste 200 de persoane și-au pierdut viața și sute au fost rănite în urma coliziunii dintre două trenuri de pasageri și un tren de marfă în orașul indian Balasore, într-unul dintre cele mai grave accidente feroviare din istoria recentă.

Cel puțin 261 de persoane au murit și 900 sunt rănite, a declarat vineri, pe Twitter, secretarul șef al statului, Pradeep Jena, în urma dezastrului produs în estul statului Odisha.

Accident tragic în India

Este de așteptat ca bilanțul victimelor să crească pe măsură ce echipele desfășoară o operațiune colosală de salvare, a declarat Jena într-o conferință de presă.

Imagini de la fața locului au arătat salvatorii încercând să găsească supraviețuitori într-un vagon de tren avariat. Imaginile video au arătat, de asemenea, vagoane răsturnate împrăștiate pe șinele de tren și oameni care se urcau pe un vagon de tren mutilat.

Efortul de salvare de vineri a inclus peste 115 ambulanțe și mai multe unități ale serviciilor de pompieri, spun autoritățile. Aproximativ 500 de unități de sânge au fost colectate peste noapte, 900 de unități fiind în prezent în stoc, a scris Jena pe Twitter.

„Acest lucru va ajuta la tratarea victimelor accidentului. Sunt personal îndatorat și recunoscător tuturor voluntarilor care au donat sânge pentru o cauză nobilă”, a scris el.

Cauza accidentului catastrofal nu a fost încă determinată, a declarat Jena pentru News18, afiliat CNN, subliniind că în prezent se concentrează pe operațiunile de salvare în curs de desfășurare.

„Lucrăm doar la trimiterea de medici suplimentari, ambulanțe, autobuze, deci toate aceste lucruri pe care le facem, așa că nu ne-am gândit să ne întrebăm ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat”, a spus el.

Coliziunea mortală a avut loc după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu vagoanele unui tren de pasageri deja deraiat, care a fost aruncat pe calea ferată opusă, au declarat autoritățile indiene.

Ambele trenuri au deraiat apoi.

„Un accident nefericit a avut loc între Coromandel Express, un tren de marfă și un alt tren de pasageri în apropierea gării Bahanaga din districtul Balasore”, a declarat Jena.