Din cauza măsurilor de distanțare socială impusă de pandemia de Covid-19, cei de la Românii au talent s-au văzut puși în situația de a schimba formatul emisunii.

În ediția de aseară, realizatorii ”Românii au Talent” le-au propus telespectatorilor să urmărească reluări ale celor mai spectaculoase numere din timpul sezonului. Concret, au fost alese 22 de propuneri, iar dintre acestea – pe 28 mai – va fi ales ”Premiul de originalitate”, în urma votului pe care îl vor da telespectatorii.

Decizia a stârnit un scandal monstru, internauții aoreciind că aceste 22 de propuneri pentru ”Premiul de originalitate” ar fi trebuit să fie alese de public. Fanii au acuzat că ”li s-au băgat pe gât” prestații cu care unii nu ar fi fost de acord și că showul s-a trasformat mai mult în ceva care ține… de comunism.

Romanii au talent dar cine alege aceste momente? Nu ar trebui alese de public? Unde mai e alegerea publicului? Ne bagati pe gat iarasi un rengle, e show sau in continuare comunism?”, a fost unul dintre comentariile postate pe Facebook.

”Astea sunt în reluare, vrem altele noi! ” sau ”Da a mai fost odată” și ”În direct nu se poate???” – și-au strigat of-ul internauții. Cei mai mulți au acuzat că urmăresc momente care au mai fost deja în alte ediții.

Se votează pentru premiul de originalitate 

Pe de altă parte, PRO TV a susținut, într-un comunicat de presă că cei care care au impresionat de-a lungul acestui sezon prin unele dintre cele mai surprinzătoare momente văzute în competiție au intrat aseară în lupta pentru premiul de originalitate!

„De aseară și până joi, 28 mai, cei 22 concurenți pot fi votați pe site-ul romaniiautalent.protv.ro, cât și prin sms la numărul 1264, unde limita de voturi este de 10 mesaje/concurent. Cine va câștiga premiul de 10.000 euro, vom afla în marea finală!”, se arată în comunicat.

Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public! La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 9.0 puncte de rating și 31.1% share față de televiziunea de pe locul secund care a obţinut doar 5.0 puncte de rating și 17.1% share. Peste 2.1 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:13, mai mult de 3 milioane de români se uitau la PRO TV.

Cine sunt concurenții

Cei 22 concurenți care luptă pentru premiul de originalitate sunt: Kiriku Brothers, Anastasia Ciobanu, Vlad Ciobanu, Tumar KR, Valentin Alexiu, Silviu Carabă, Bianca Purice, Patrizio Ratto, Cornel Hrișcă – Mun, Kseniya Simonova, Oleksandr Bozhyk, Kalashnyk Brothers, Ana Maria Bogza, Roman Kricheli, Laura Muruzuc, George Faining, Ștefan Simion, Nat&Jo, Ștefan Nistor, Mauricio Cugat – Desole, Oleg Shibetzchii & Timofey Lisovets și William Close & The Earth Harp Collective.

 

Vinerea viitoare, de la 20:30, emoțiile cresc pentru cei 10 concurenți care au obținut golden buzz în acest sezon. Ei se vor înfrunta în finală pentru marele premiu al sezonului 10 Românii au talent!