Tânăra care a câștigat finala celui de-al 15-lea sezon al emisiunii „Românii au talent” s-a apucat de contorsionism la vârsta de 9 ani, după ce a descoperit pe YouTube mai multe videoclipuri cu gimnaste care practicau acest sport. Fascinată de mișcările complexe și constatând că este foarte flexibilă, a decis să încerce și ea. De atunci, Damaris învață singură și continuă să se perfecționeze prin exercițiu și autodisciplină.
Damaris Lupu a câștigat „Românii au talent” la doar 14 ani
Viața Damaris a fost marcată de numeroase schimbări. În urmă cu opt ani, împreună cu mama și cei trei frați, a plecat din România în Austria, din cauza dificultăților financiare. Acolo au fost ajutați de fratele mamei, care le-a oferit sprijin pentru a găsi o locuință și un loc de muncă. Damaris a locuit în Austria din clasa a treia până în clasa a șaptea, unde a învățat limba germană și s-a adaptat rapid, dar nu a găsit cursuri de contorsionism. După pandemie, familia s-a întors în România.
În finala competiției, locul al doilea a fost ocupat de Sara Hanț, o fetiță de doar 10 ani, care a primit un premiu de 20.000 de euro. Locul trei a revenit Alexiei Tudose, în vârstă de 17 ani, care a reinterpretat piesa „Confesiune” de Smiley. Povestea Alexiei este una impresionantă, deoarece în urmă cu trei ani a fost victima unui grav accident rutier în urma căruia ambele brațe i-au fost amputate și ulterior replantate.
Premiul de originalitate a fost câștigat de Simona Beșleagă
Premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, a fost câștigat de Simona Beșleagă, care a interpretat o piesă tradițională românească intitulată „Codreanca”.
Clasamentul finalei a fost completat astfel: pe locul 10 s-a clasat Gabriel Doda, urmat de Ianis Pîrșe pe locul 9 și de Simona Beșleagă pe locul 8. Locul 7 a fost ocupat de Miruna Ungureanu, iar trupa Famous by D-Stric a obținut poziția a 6-a. Trupa de acrobați Hakuna Matata s-a clasat pe locul 5, iar Marius Moldovan a ocupat locul 4.
Drumul Damarisei până la această victorie a fost unul plin de provocări
Drumul Damarisei până la această victorie a fost unul plin de provocări. A crescut fără tată și, din cauza dificultăților financiare, a fost nevoită să se mute împreună cu mama și fratele ei în Austria. Acolo, au fost nevoiți să se adapteze unei vieți noi, în speranța unui viitor mai bun. După pandemie, familia s-a întors în România, mama ei nereușind să-și mai găsească un loc de muncă în străinătate.
În tot acest timp, Damaris și-a cultivat talentul în mod autodidact, exersând în condiții dificile. Spațiul limitat din locuința sa a determinat-o să improvizeze: uneori își ia covorul și exersează în fața blocului, sub privirile trecătorilor care o felicită. Tânăra a demonstrat o determinare remarcabilă, fiind convinsă că reușita vine doar prin perseverență.
„Acasă e mult prea mic locul, nu prea am mult spațiu, mă mai lovesc de perete, așa că uneori iau covorul și fac gimnastică în fața blocului, în cartier. Oamenii trec și-mi spun felicitări”, a relatat Damaris Lupu.
Încă de la preselecții, momentul ei a atras atenția juraților
Încă de la preselecții, momentul ei a atras atenția juraților, iar Dragoș Bucur a fost cel care a ales să o trimită direct în semifinală. Evoluția sa în competiție a fost constantă, culminând cu momentul din finală, care a emoționat publicul și a cucerit voturile telespectatorilor.
Finala acestui „Sezon de Poveste” a adus în fața publicului o varietate de talente, iar premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, a fost câștigat de Simona Maria Beșleagă. Aceasta a reușit să impresioneze printr-o interpretare autentică, îmbinând muzica și folclorul românesc într-un mod aparte.
Cu Sezonul 15 încheiat, organizatorii au anunțat deja că înscrierile pentru Sezonul 16 sunt deschise. Cei care visează să urce pe scenă și să țină o țară întreagă cu sufletul la gură se pot înscrie accesând platforma „inscrieri.protv.ro”.