Se pare că Raed Arafat a fost cel care a introdus suprimarea știrilor în starea de urgență, fără acordul lui Ludovic Orban. În prezent, se pare că actualul premier pregătește în curând o explicație că nu e vizată presa, ci siteurile pirat, spun mai multe surse din Palatul Victoria.

”Noi nu am știut nimic despre prevederea legată de posibilitatea dată ANCOM de a șterge știri sau chiar de a bloca siteuri”, a declarat pentru Libertatea un înalt oficial guvernamental, fără a-şi dezvălui identitatea.

”Cei de la Situații de Urgență au băgat-o în ultimul moment acolo, în decret”, a adăugat sursa din Guvern vorbind despre Raed Arafat.

G4 Media a descoperit în decretul semnat de președintele Iohannis un punct prin care se dădea dreptul ANCOM să elimine știrile sau să suprime practic siteurile care oferă știri false, fără a spune cine decide care sunt știrile false și care este procedura.

Precizarea Guvernului:

“Privitor la dispozițiile prevăzute în decretul Președintelui României referitoare la propagarea de informații false prin intermediul mass-media și în mediul online, facem următoarele precizări: Analiza referitoare la publicațiile care difuzează în mod sistematic și deliberat informații false, ignorând apelul pentru o informare corectă și obiectivă, va fi realizată la nivelul Grupului de Comunicare Strategică. Dispoziția referitoare la eventuala dezactivare a publicației online este emisă de Ministrul Afacerilor Interne, în baza analizei Grupului de Comunicare Strategică. Dispoziția Ministrului Afacerilor Interne este implementată prin decizie a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.   Menționăm faptul că această reglementare nu privește instituțiile de presă recunoscute la nivelul opiniei publice, a căror identitate este cunoscută, și cu care autoritățile se află într-un raport de colaborare și dialog permanent. Acest instrument privește combaterea acțiunilor de dezinformare a căror scop este de a induce panica, prin intermediul unor publicații fără identitate ori a unor publicații care în mod sistematic prezintă informații fără bază reală. Analiza se va realiza asupra fiecărui caz în parte și va fi în mod obligatoriu deschis un dialog prealabil cu reprezentanții publicației (dacă pot fi identificați) care ar putea face obiectul unei asemenea analize”, a anunțat Guvernul într-o precizare.

Anunțul din decretul publicat în Monitorul Oficial

Odată cu instituirea stării de urgenţă în România, în urma decretului semnat luni de preşedintele Iohannis şi apărut în Monitorul Oficial, autorităţile din România au câteva drepturi noi ce vizează modul în care se pot lupta cu informaţiile false şi cu accesul populaţiei la acestea. Astfel, în urma unei decizii motivate a ANCOM , furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conţinut pot fi obligaţi să întrerupă imediat transmiterea într-o reţea de comunicaţii electronice ori stocarea conţinutului, prin eliminarea acestuia la sursă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci va trebui să se blocheze, imediat, accesul la respectivul conţinut şi să se informeze utilizatorii. Măsura se poate aplica şi în cazul în care persoanele care distribuie acel conţinut nu se află sub jurisdicţia legislaţiei naţionale, se mai arată în decretul prezidenţial.

Măsurile prevăzute în decretul semnat de Klaus Iohannis

Art. 54 – (1) Instituţiile şi autorităţile publice, precum şi operatorii privaţi contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate şi activităţile desfăşurate la nivel naţional.

(2) În situaţia propagării unor informaţii false în mass-media şi în mediul on-line cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire, instituţiile şi autorităţile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect şi obiectiv populaţia în acest context.

(3) Furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conţinut sunt obligaţi ca, la decizia motivată a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o reţea de comunicaţii electronice ori stocarea conţinutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conţinutul respectiv se promovează ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire.

 
(4) În situaţia în care eliminarea la sursă a conţinutului prevăzut la alin. (3) nu este fezabilă, furnizorii de reţele de comunicaţii electronice destinate publicului sunt obligaţi ca, la decizia motivată a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, să blocheze, imediat, accesul la respectivul conţinut şi să informeze utilizatorii.

(5) La decizia motivată a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, furnizorii de reţele de comunicaţii electronice destinate publicului au obligaţia de a bloca imediat accesul utilizatorilor din România la conţinutul care promovează ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire şi este transmis într-o reţea de comunicaţii electronice de către persoanele de la alin. (3) care nu se află sub jurisdicţia legislaţiei naţionale.