Ministerul de Finanţe din Grecia a anunţat că au fost verificate 4.124 de companii, din care 1.845 proveneau din sectorul de catering şi divertisment.

Cele 230 de firme care au încălcat legislaţia au comis în total 2.170 de contravenţii, conform datelor Ministerului de Finanţe din Grecia.

Parlamentul Greciei a aprobat, în 2013, un proiect de lege care vizează înăsprirea regimului de impozitare a angajaţilor cu profesii liberale, condiţie prealabilă pentru ca Grecia să continue să primească împrumuturi de la Uniunea Europeană.

Legea vizează atragerea de bani în seifurile statului de aproximativ 2,5 miliarde de euro în 2013 şi prevede creşterea impozitelor pentru lucrătorii cu profesii liberale, consideraţi campioni la evaziune fiscală.

Grecia, care în 2010 a devenit prima ţară din zona euro ce a cerut ajutor extern, nu reuşeşte să revină pe creştere, chiar dacă a primit două pachete de asistenţă financiară totalizând 240 de miliarde de euro (318 miliarde de dolari) şi o reducere a datoriei de aproximativ 100 de miliarde de euro.

SURSA: Agerpres