“În luna octombrie 2010 au fost virate către fondurile de pensii administrate privat 130,4 de milioane de lei (30,5 de milioane de euro), în scădere cu 1,1% faţă de luna precedentă, dar în creştere faţă de decembrie 2009”, se afirmă într-un comunciat remis de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Octombrie nu este primva lună în care se înregistrează scăderea sumelor plătite fondurilor de pe Pilonul II. În septembrie valoarea totală a contribuțiilor a fost cu 2,8% mai mică de cât în luna anterioară.
Valoarea totală a sumelor plătite scade din cauza crizei care dus la creșterea numărului de șomeri, la reducerea veniturilor încasate de angajați sau la scăderea venituilor firmelor care aleg din acest motiv să întârzie plata CAS.
Peste 5,1 milioane de persoane erau clienții unui fond de pensii pe Pilonul II la sfârșitul lunii octombrie, numărului fiind în creștere cu 4,4% față de decembrie 2009.
Activele nete administrate de cele nouă fonduri de pensii de pe Pilonul II erau de 4,03 miliarde lei (942 de milioane de euro), la sfârșitul lunii octombrie. Faţă de septembrie acestea au crescut cu 3,8%. Cea mai amre parte a activelor, peste 63%, era plasată în titluri de stat la sfârșitul lunii trecute.

Te-ar putea interesa și: