Preţul gazelor naturale va scădea cu 5% la 1 iulie, iar cel al electricităţii va fi redus pentru consumatorii eligibili, precum firmele, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) analizând încă dacă este posibilă diminuarea tarifelor şi la energia electrică pentru populaţie.

„Va fi o scădere a preţului energiei la consumatorii eligibili, pentru că trebuie să ajutăm economia”, a declarat, marţi, preşedintele ANRE, Petru Lificiu, citat de Mediafax.

El a adăugat că dacă va fi luată decizia de a se reduce şi preţul energiei furnizate populaţiei, această scădere va fi de o cifră.

În ultima perioadă cererea de energie în cazul companiilor a scăzut, în timp ce în cazul populaţiei a crescut, a precizat el.

Lificiu a declarat, luni, că ANRE analizează două scenarii, respectiv scăderea preţului energiei electrice pe categorii de consumatori, ca IMM-urile, şi reducerea preţului pentru toţi consumatorii.

În luna mai, Lificiu a declarat că preţurile plătite de populaţie pentru gazele naturale şi electricitate ar putea să scadă la 1 iulie. Premierul Emil Boc a anunţat, în luna mai, că preţul la gazele naturale va fi redus cu 5% din 1 iulie, după ce a scăzut cu 3% la 1 mai.

SURSA: Mediafax