Telefoanele din viitor apropiat vor avea ecrane care vor putea să imite diferite texturi. Folosind vibraţii localizate, tehnologia va fi capabilă să păcălească utilizatorul atunci când acesta atinge ecranul, dând impresia că are straturi sau umflături. Utilizatorul va putea seta ecranul astfel încât la atingere acesta să imite nisipul, o blană sau chiar butoanele unui telefon clasic. Compania Immersion lucrează în prezent la dezvoltarea acestei tehnologii.

Smartphone-uri care pot “mirosi” bolile!

Cercetătorii de la NASA lucrează, în prezent, la o tehnologie pentru smartphone-uri care va putea diagonstica cancerul. Aceştia au creat un senzor pentru telefoanele mobile care va putea analiza compuşii chimici din respiraţie. Astfel se va putea determina dacă utilizatorul suferă de cancer la plâmani, de diabet şi o serie de alte boli.  Până la lansarea acestui terminal, cei de la Universitatea din Michigan au creat o aplicaţie care permite utilizatorilor să descopere dacă au cancer de piele. Trebuie făcute 23 de fotografii din diferite unghiuri, iar aplicaţia va pune diagonsticul.

Camere foto care vor scana bacteriile din mâncare

Zeci de mii de oameni sunt afectaţi de E.coli în fiecare an. Chiar dacă acasă totul este curat, ce faci atunci când mănânci în oraş? La UCLA (University California, Los Angeles) se lucrează în prezent la o aplicaţie care va detecta bacteriile E.coli. Utilizatorii vor putea vedea dacă mâncarea lor este infectată cu ajutorul camerei foto a telefonului şi a unor filtre speciale. Aplicaţia nu va detecta şi alte tipuri de bacterii pentru că probabil dacă le-ai vedea nu ai mai mânca niciodată.

Smartphone pe post de psihoterapeut

Mobilyze este o aplicaţie dezvoltată de Universitatea Northwestern care analizează starea mentală a utilizatorului. Folosind informaţii de la GPS, Bluetooth, Wi-Fi şi accelerometru, Mobilyze analizează dacă prezinţi semne de depresie şi acţionează în consecinţă. Astfel, dacă GPS-ul arată că nu ai părăsit locuinţa de mai multă vreme sau dacă detectează anormalităţi în reţeaua Wi-Fi va trimite mesaje motivaţionale pentru a îţi schimba starea de spirit.

Telefoane care deschid uşi

Cercetătorii de la AT&T  au creat un smartphone capabil să îi spună uşii de la intrare cine eşti, folosind tehnologia piezoelectrică. Atunci când atingi clanţa de la uşă telefonul trimite vibraţii nedetectabile către aceasta deschizând-o. Tehnologia este în stadiu de prototip, dar chiar şi când va fi gata nu ar fi o idee bună să foloseşti doar telefonul pentru a deschide uşa, mai ales că smartphone-urile nu se laudă cu o autonomie foarte mare.

Telefoane care pot “vedea” prin pereţi

O echipă de cercetători din Texas lucrează la o tehnologie care va permite telefoanelor mobile sa „vadă” prin pereți. Aceştia pretind că pot integra în telefoane cititoare în bandă teraHertz. Aparatele de imagistică teraHertz necesită cantități uriașe de energie și multimple lentile pentru a focaliza lumina. Gama de radiații teraHertz se distinge prin faptul că undele electromagnetice care o caracterizează pot penetra ceea ce nu permite luminii optice să treacă.
Sursa: cracked.com