New Europe 100 are ca obiectiv construirea în regiune a unei astfel de rețele de inovatori, care să se sprijine reciproc și să stimuleze dezvoltarea. Anul acesta, o sută dintre cele mai inovatoare persoane și echipe se alătură rețelei New Europe 100, anunțul oficial fiind făcut astăzi, într-o gală ce are loc la Sofia, capitala Bulgariei. Pe lista anului 2017 se regăsesc șase lideri și echipe din România. Proiectele și activitățile lor vin din domenii diverse, de la codare și securitate cibernetică la artă și realitate augmentată.  Nominalizații din România sunt: 

1.    Alin Chiriac, Adfaber.org
2.    Sergiu Ardelean, Artivive 
3.    Florin Talpeş, Bitdefender BOX
4.    Daniel Dines, uipath.com
5.    Ana Maria Udriște, Avocatoo
 
“Ediția de anul acesta se axează pe ‘jocul de echipă’: pentru ca inovațiile să devină un motor durabil al creșterii în economia digitală, acestea trebuie să se bazeze pe rețele de contacte și cooperare regională. Succesul regiunii noastre la scară globală poate fi consolidat prin coordonarea eforturilor tehnologice, prin partajarea de cunoștințe și experiențe, precum și prin promovarea intereselor Europei Centrale și de Est, ca regiune care stimulează inovațiile, cu un nivel ridicat de ambiții și deschidere față de întreprinzătorii care experimentează și îndrăznesc să își asume riscuri” – a declarat Marta Poślad, director Politici Publice & Relații Guvernamentale Google, Europa Centrală și de Est. 
 
New Europe 100 promovează inovația în Europa Centrală și de Est, identificând liderii schimbării pozitive. Proiectul este organizat de Res Publica, Google, Fondul Internațional Vișegrad și Financial Times, alături de multe alte instituții și parteneri din Europa Centrală și de Est. 

Lista completă a celor 100 de inovatori și o listă cu numele câștigătorilor edițiilor anterioare pot fi consultate la www.ne100.org.