Sărbătorile Pascale, restricționate?!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) transmite că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a împiedica un lockdown total, deoarece nimeni nu dorește plasasarea Sărbătorilor Pascale sub semnul restricțiilor.

Raed Arafat a fost întrebat cum arată predicțiile experților pentru următoarea perioadă. Astfel, șeful DSU subliniază că incidențele indică o creștere evidentă.

Tendința contaminărilor este în creștere

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a declarat Arafat la Digi24.

De asemenea, acesta arată că măsurile își produc efectele în cel puțin 14 zile și nu trebuie să uităm de noua tulpina, care se răspândește mai repede.

Șeful DSU a fost întrebat și dacă exclude, în următoarele două săptămâni, 10.000 de infectări zilnice cu noul coronavirus.

„Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000, e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”, completează Arafat.

Legat de Sărbătorile Pascale din acest an, acesta a subliniat că speră ca românii să nu se întoarcă la situația din anul precedent.

„Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a conchis șeful DSU.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost întrebat la rândul lui care sunt recomandările în ceea ce privește slujba de Înviere. Conform acestuia,  organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu evoluția pandemiei pe teritoriul țării noastre.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu