12 Decembrie 2005. Volum si volatilitate in scadere.



13 Decembrie. Dupa ce ieri piata a inregistrat mici scaderi, azi indicii au recuperat usor: BET, +0,26%, BET-FI, +1,02%. Volumul s-a mentinut in jurul valorii de 30 milioane lei, mai redus decat in ultima perioada. Acest fapt nu e deloc surprinzator, avand in vedere ca piata se afla in asteptare. Toata lumea asteapta deznodamantul la BCR: pretul, castigatorul si, nu in ultimul rand, clauzele din contract. Desi afectate direct sunt doar SIF-urile (actionari la BCR), impactul va fi unul general, la nivelul intregii piete bursiere.




Bancile listate: pe de o parte cele comparabile din punctul de vedere al activelor, si ma refer la BRD, vor avea un reper nou in evaluare, iar pentru cele mai mici (TLV, BCC), care raman ultimele tinte pentru preluari, vor beneficia de un plus de imagine adus de un sistem bancar stabil, complet privatizat. O probabila listare a BCR ar imbunatati oferta bursei cu un important emitent: atat calitativ, cat si cantitativ. Impactul unei asemenea listari nu poate fi decat unul pozitiv. Cumparatorul BCR poate eficientiza si restructura banca, astfel incat indicatorii financiari sa sufere o evolutie semnificativa chiar din 2006. Valoarea BCR va creste intr-un ritm mai sustinut decat pana acum, ceea ce va contribui la cresterea valorii pachetelor detinute de SIF-uri.



14 Decembrie. Doua evenimente sunt asteptate cu interes de investitori: finalul la BCR si noul Cod fiscal. In cazul BCR, castigatorul, pretul si contractul se vor afla peste o saptamana.



15 Decembrie. Semnale macroeconomice: scade ritmul de crestere economica si urca inflatia. Privind aspectul pozitiv, am scapat de pericolul supraincalzirii economiei si se consolideaza cresterea din 2004.



16 Decembrie. Saptamana s-a incheiat sub semnul asteptarii.