Detaliile finale încă sunt discutate şi planurile s-ar putea modifica, susţin sursele.

Acţiunile Banco Santander au fost suspendate de la tranzacţionare la bursa de la Madrid, de către Autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Spania.

Preşedintele Ana Botin caută să întărească bilanţul băncii, după ce investitorii şi-au exprimat temerile privind nivelul capitalului, care ar fi mai redus faţă de alte instituţii rivale. Santander este una dintre puţinele bănci europene care nu publică datele privind indicele de adecvare a capitalului, conform reglementărilor Basel III. La 30 septembrie, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al băncii spaniole era de 11,44%.

În septembrie, Ana Patricia Botin, în vârstă de 53 de ani, a devenit cea mai puternică femeie din sectorul bancar european, succedându-i tatălui ei, Emilio Botin, în funcţia de preşedinte al Banco Santander.

Până atunci, Ana Botin deţinuse funcţia de director general al subsidiarei Santander din Marea Britanie, fiind reprezentantul celei de-a patra generaţii din familie, care preia conducerea instituţiei. Ana Botin a studiat în Elveţia, SUA şi în Marea Britanie, vorbeşte cinci limbi străine şi a lucrat iniţial la J.P. Morgan, devenind vicepreşedinte la 24 de ani.

Activele Santander se ridică la 1.200 miliarde de euro (1.600 miliarde de dolari), iar operaţiunile de creditare se desfăşoară pe diverse pieţe – Marea Britanie, Brazilia, SUA, Polonia, dar şi Spania.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: